Församlingshelg i en annorlunda tid

Så här i Coronatid har vi sagt att vi ändå vill ha en församlingshelg, för vi längtar efter att få mötas. Men vi har tänkt till lite och försökt att hitta bra och säkra lösningar där vi är hemma i kyrkan, men försöker vara utomhus en stor del av dagen.

Vi gör två identiska dagar; lördag och söndag med max 50 deltagare per dag, som båda inleds med gudstjänst med alla åldrar.
Sedan äter vi medhavd matsäck, så du tar själv med dig det du vill äta och dricka.
Efter det har vi tre olika spår som alla får prova på i mindre grupper:
En kortare variant av Walk and Talk – Stay and pray,
En ”pilgrimsvandring” med Frälsarkransen,
En digital ”workshop” där vi får pröva på att mötas på ett annorlunda sätt.
Till sist samlar vi ihop oss, och om du vill ha fika eller frukt då, så tar du med det du vill äta till eftermiddagen också.

Tiden är 11.00 – 15.30 (ungefär)

Tanken är att vi gör hela dagen tillsammans, så barnen ska också kunna gå med på våra olika spår. Det kommer också att finnas spel och lite enkelt pyssel för den som hellre vill göra det.

Anmälan:
Anmäl dig till: lena.hugo.johansson@brickebergskyrkan.se
senast 6 september.
Skriv namn och ålder på alla du anmäler.
Om du bara kan en av dagarna så skriver du det.
Om du kan båda dagarna så skriver du det, så att vi kan försöka göra bra grupper båda dagarna. Och vi försöker meddela alla vilken dag ”ni har fått” så fort det går.

OBS! Eftersom alla tar med sin egen mat, så kostar församlingehelgen ingenting!
Som vanligt följer vi riktlinjerna; håller avstånd, tvättar händerna och stannar hemma om vi är sjuka.

Välkomna!

Gemenskap i en annorlunda tid

Vi lever i en märklig tid där det blir väldigt tydligt att vi inte vet något om imorgon. Vi sänder våra gudstjänster live via närradion: 95,3 mhz och via videolänk på vår facebooksida, och från och med 23 augusti öppnar vi gudstjänsten för 40 deltagare på plats i kyrkan.
Välkommen att vara med!
Vi följer fortlöpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samtidigt som vi ber och funderar på hur vi går vidare för att alla ska kunna vara delaktiga i gemenskapen framöver.

För att försöka skapa delaktighet använder vi oss av böne-sms!
Till telefonnummer: 0760-96 92 91 kan du sms:a in böneämnen som vi tar med och ber för i gudstjänsten.

Uppdateringar kommer här på hemsidan, och via sociala mediakanaler: Instagram och Facebook. Håll utkik där!

Ingen av oss vet hur länge den här situationen kommer att vara, eller hur den kommer att förändra vårt samhälle. Men vi är övertygade om att församlingen är oerhört viktig mitt i den här krisen, och vi ber och hoppas att vi ska kunna se och förstå hur vi ska agera nu.
Tack att du är med och ber!
Och tack att du är med och utrustar församlingen genom att fortsätta ge till församlingens ekonomi.
Nu om någonsin är det viktigt att vi gemensamt bär ekonomin.
I takt med att arbetslösheten drabbar människor omkring oss, anar vi bland annat att trycket på vår hjälpkassa kommer att öka. Så vi vill utmana dig att fortsätta ge regelbundet även om vi inte möts i samma utsträckning på söndagarna!

Och du som har möjlighet: ta i lite extra nu!
Använd vårt bankgiro: 815-8420.
Eller Swish: 123 350 0378.

Detta förändras:

Gudstjänsterna: sänds via länk på vår facebooksida och via närradion.  Från och med 23 augusti öppnar vi för 50 personer i lokalen.

Hemgrupper: ni avgör själva om ni vill och kan mötas.

Diamanterna: startar höstterminen 1 september.

Källarn: har startat höstterminen.

Av omsorg om er som är 70+ och er som har andra sjukdomar, vill vi uppmana er att följa Folkhälsomyndighetens råd och ”stanna hemma”; inte ge er ut och handla, men gärna ta en promenad eller fika tillsammans utomhus.
Behöver du hjälp med att handla så uppmanar vi er att kontakta oss, eller vänner i din omgivning.

Vi vill skicka med några rader från Jeremia 17: 7 – 8:
”Välsignad den man som sätter sin lit till Herren, som litar helt till Herren.
Han blir som ett träd planterat nära vatten. Det sträcker sina rötter mot bäcken.
Det har inget att frukta av hettan, bladen är alltid gröna.
Det ängslas inte under torra år, upphör inte att bära frukt.”